Pottery Basalt – porseleinen serviesgoed, unica, kralen en kettingen

Porseleinen serviesgoed

Een breed assortiment in verschillende stijlen is leverbaar. Mokjes, kommen, bekers, borden, schalen, theeservies, enzovoort!

Elke serie leidt vanzelf tot subseries en variaties, die allemaal een eigen leven kunnen gaan leiden. Vrij willekeurig, door de keuzes van klanten komen sommige meer tot ontwikkeling dan anderen. Van onze series vindt u ter inspiratie enkele voorbeelden.

of maak een keuze uit één van de series.

Unica van porselein

De naam zegt het al: een uniek product, er is er maar één van! Basalt is als een boom die groeit, takken en zijtakken, zo ook met de vormen en decoraties. Een organisch proces van groeien en loslaten.

Diversen

In deze rubriek vindt u heel specifieke of seizoensgebonden produkten.

Kettingen & Oorbellen

De kettingen die in Basalt worden gemaakt zijn een fusion tussen handgemaakte kralen in Basalt en oude west-Afrikaanse kralen.

Basalt
Pottery & Gallery

De winkel en gallery

De winkel en gallery aan het Spui herbergt een schat aan porselein, en geeft een indruk van wat ik op dit moment produceer.

De Werkplaats

Het vervaardigen van een product heeft nogal wat voeten in de aarde. Eerst moet de klei gekneed worden, bolletjes op maat voor het gewenste product, en de plankjes geschoond worden waarop gedraaid wordt. Het verse product moet enige tijd drogen waarna het afgedraaid wordt en weer moet drogen.

Thomas de Roo

De Vrije Academie bracht mij in contact met het ambacht. Het derdejaar, het derde locaal was keramiek. Daar bleef ik plakken aan de klei!

Welkom bij Basalt – Pottery & Gallery

Additional opening hours om Monday 23. December from 10 – 18 hrs and on Tuesday 24. December from 10-17 hrs.

In de porselein werkplaats van Basalt produceer ik exclusief porselein servies en unica van porselein. Doordat ik alles met de hand draai, blijft de oplage gelimiteerd. Vrijwel alle producten draai ik op de schijf, ovale en andere niet draaibare vormen maak ik met behulp van gietmallen.

Kenmerkend voor Basalt zijn de eenvoudige vormen, die helder en kleurrijk gedecoreerd zijn. Door middel van engobe decoratie ben ik in staat om met een veelheid van technieken een bijzonder brede variatie aan produkten te presenteren. Het gebruik van het zuiverste engelse porselein in combinatie met de hoge baktemperatuur (1270 °C), levert een kwalitatief hoogwaardig produkt. Hierdoor is het porselein van Basalt duurzaam en vaatwasbestendig.

In de loop van het 25 jaar bestaan van Basalt zijn er diverse servieslijnen ontstaan. Een aantal hiervan houd ik op voorraad, anderen zijn op bestelling leverbaar. Aan speciale wensen van mijn klanten kan ik tegemoet komen, denk aan geboortebordjes, herdenkingsborden, bijzondere vazen of een leuk tegeltje voor de kinderkamer! De getoonde unica geven een indruk van mijn maatwerk.

Neem gerust eens contact op via het contactformulier , of bel 070-3634139, als u meer wilt weten over de producten
Wilt u via mail op de hoogte worden gehouden? vult u dan ook het contactformulier in. Wij voegen u dan toe aan de mailinglist.

Uitgelicht

Kerstbal ‘Nymphenburg’, diameter 7 cm

Kerstbal ‘Nymphenburg’, diameter 6 cm

Kerstbal ‘Winterkinderen’ rood, diameter 7 cm

Kerstbal ‘Rode bloem’, diameter 7 cm

Kerstbal ‘Klaproos’, diameter 7 cm

Kerstbal ‘Winterkinderen’ blauw, diameter 10 cm

Contactgegevens

Spui 222-230
2511 BX ‘s-Gravenhage

Telefoon: +31-70-3634139
Mobiel: +31-6-57882600

Openingstijden:

Maandag: gesloten
Dinsdag: gesloten
Woensdag: 10:00 – 18.00 uur
Donderdag: 10:00 – 18.00 uur
Vrijdag: 10:00 – 18.00 uur
Zaterdag: 10:00 – 18.00 uur
Zondag: gesloten

Informatie

Inschrijving handelsregister
27113043